Manapság egyre inkább előtérbe kerül a fogak esztétikája és nem csak a funkció, hiszen ha valakinek szép fogai vannak az magabiztosabb, többet mosolyog. Legyen szó a fogak színének, alakjának, helyzetének módosításáról, legtöbb esetben csak a páciens kívánságán múlik a kezelés. A meglévő fogak állapotától és számától függően különböző módszerek állnak rendelkezésünkre egy mosoly helyreállításához. A korszerű fogászati elvekre alapozva mindig a minimál invazív beavatkozásokra törekszünk. Ilyenek a fogfehérítés amikor a fogak színe biztonságosan javítható foganyag feláldozása nélkül, a tömések és a héjak mikor a fogak színén kívül az alakjukat és helyzetüket is korrigálni tudjuk minimális foganyag veszteséggel. Egy jól elkészített hej teljes mértékben képes utánozni a természetes fogak kinézetét. Abban az esetben ha a fogak állapota azt megkívánja illetve egy vagy több fog hiánya esetén hídpótlások és implantátumos pótlások készülnek.

 

Fogpótlások

Amennyiben a fog koronai része nagy mértékben destruált illetve a fog gyökérkezelt, a tartós helyreállításához teljes borító korona készítése szükséges. A fog előkészítését megelőzi a szuvas fogszövetek eltávolítása, a fog csappal való felépítése. Amennyiben digitális lenyomat készül a fogról, a korona akár egy ülésben is beragasztásra kerülhet. Amennyiben fogtechnikus közreműködésére van szükség, a korona 2-3 nap alatt készül el.

Kisebb számú fog hiánya hídpótlással pótolható. A hídpótlás elhorgonyzásához a foghiányt határoló fogak előkészítése szükséges. Mind a koronák a hidak is elkészíthetők, fémkerámia illetve teljes (fémmentes) fogművekként.