A fogászati implantátumokkal történő kezelés visszaadja Önnek az élet elvesztett élvezetét, a kényelmet, és az esztétikát. Jó hatással van az önbizalmára és általános szellemi egészségére – ha olyan fogai vannak, amelyek úgy néznek ki, olyan érzést jelentenek és úgy is használhatóak, mint az eredetiek.

A foghiányok pótlásának legmodernebb és egyben rendkívül biztonságos formája a fogászati implantáció. A Dental Palace-nál évente több száz implantátumot helyezünk be, a fogbeültetés nálunk az évek során rutin beavatkozássá vált. Az eljárást helyi érzéstelenítésben végezzük, így Ön a műtét során nem fog fájdalmat érezni.

Jöjjön el egy kötelezettségmentes konzultációra, ahol megmondjuk, lehetséges-e az Ön esetében a beavatkozás, és személyesen is felteheti kérdéseit szakembereinknek.

 

Mi a fogászati implantátum?

Egy biológiailag kompatibilis fémből, illetve kerámiából készült rendkívül erős, apró csavar, amelyet az állcsontba ültetünk be a fog hiányzó gyökerének a helyére. Az implantátumot, ami tartja a fogat, sebészi úton ültetjük be helyi érzéstelenítés mellett, ambulánsan.

A csontos összenövés után (osseointegracio) testünk részévé válik.

Az implantátum egy mesterséges foggyökér, ami ha egyszer begyógyult, egybeolvad a szervezetünkkel és úgy viselkedik, mintha annak természetes része lenne.

Megmarad az arcunk formája

Az implantátum a rágóizom erejét átadja az állcsontnak. Ha fogak hiányoznak, vagy amikor egy hagyományos protézis kerül a helyükre, ezek az erők nem hatnak, a csont lassan visszafejlődik, elsorvad és az arc formája is átalakulhat idővel.

A fogunkat nem kell lecsiszolni

Egy hagyományos híd esetében a hiányzó mellett balról és jobbról elhelyezkedő egészséges fogakat le kell csiszolni, hogy fel lehessen rájuk tenni a hidat. Ha azonban implantátummal pótoljuk a hiányt, a mellette lévő fogakat nem érinti a művelet és a természetes foganyag ép marad.

 

Az implantáció menete három fázisra osztható:

 1. szájsebészeti fázis
  A beavatkozás helyi érzéstelenítésben és steril környezetben történik. Időtartama függ a beültetendő implantátumok számától, de általánosságban elmondható, hogy egy implantátum behelyezése nem vesz igénybe többet 45 percnél.
  Az implantáció területen feltárjuk a csontot. Speciális fúrókkal alakítjuk ki az implantátum helyét. Végül behelyezzük a csavarimplantátumot, és a sebszéleket öltésekkel zárjuk. A varratokat egy hét múlva eltávolítjuk, ezalatt begyógyul a metszett seb.
 2. gyógyulási fázis
  A gyógyulási szakasz 1-6 hónapig tart, a csont minőségétől, az implantátum felületkezelésétől függően. Ennyi idő kell ahhoz, hogy az implantátum beépüljön a csontszövetbe, és terhelhetővé váljon.
 3. a fogpótlás elkészítése
  A gyógyulási fázis után az implantátum feletti ínyszövetet egy speciális kerek műszerrel vagy lézersugárral levágjuk, és az implantátumot hozzáférhetővé tesszük. Megkezdődik a fogpótlás elkészítésének folyamata. Az implantátumra készülhet rögzített fogpótlás és kivehető protézis egyaránt. A fogpótlás fogtechnikai laborban készül el néhány nap alatt, vagy rendelőnkben pár óra alatt, CAD-CAM berendezésünknek köszönhetően. (link: digitális fogászat).
  Az implantációs fogpótlás elkészítése előtt a fogazat teljes gyógykezelése, a szájhigiénia helyreállítása, az íny egészséges állapotba hozása szükséges. Az implantációhoz szükséges a páciens megfelelő együttműködése, a tökéletes fogtisztítás. Az implantációhoz megfelelő csontmennyiség kell.
  Az implantációs műtét sem fájdalom, sem egyéb tekintetben nem jelent nagyobb megterhelést, mint más átlagos fogászati beavatkozások. Nagyfokú foghiány esetében is a kivehető fogpótlások helyett fix hidak készítésére ad lehetőséget.

 

Rendelőnkben használt implantátum rendszerek

 

Rendelőnkben elérhető, versenyképes áron, a gazdag és jól dokumentált múltú svájci Straumann implantációs rendszer. A rendszer logikus felépítése, az összes fejlesztések a nagy presztizsű ITI (International Team for Implantologie) sebészei, professzorai által vannak megálmodva, kidolgozva, letesztelve és protokollokba öltve. A rendszer prémium kategóriás besorolását a titánium anyagának IV tisztasági fokozata, valamint a speciális felületi megmukálása biztosítja. Ezen implantátumok actív felszíne olyan egyedülálló előnyhöz jutattják viselőjüket melynek köszönhetően a megterhelésük már egészen korán 4-6 hét után következhet be. A nagyobb teherbíró képességű speciális anyagú rövid, valamint keskeny implantátumok lehetővé teszik olyan helyen is az implantálást, ahová csak komolyabb csontpótlással, arcüreg emeléssel lehetne implantátumokat behelyezni. Implantátumai ötvözetlen titánból készülnek, teljesen allergénmentesek. A Straumann a világ mintegy 60 országában van jelen szerviz szolgáltatásaival, így nemcsak az eszközök érhetőek el könnyen, de a világon bárhol találni olyan orvost, aki Straumann implantátumokkal foglalkozik.

 

Az ICX implantátumok esetén a jól bevált német technológia párosul a legmagasabb szintű svájci felületkezeléssel, amely azt eredményezi hogy a termék a legmagasabb szintű német követelményeknek is megfelel. Az ICX® implantátumok felületi kiképzése a szükséges mikroérdességgel kombinálva azt eredményezi, hogy csökken az implantátumvesztés lehetősége a gyógyulási időszakban, mivel pozitívan befolyásolja a csontosodást, illetve az implantátum mechanikai és biológiai stabilitását. Az ICX® implantátumok előállításához kizárólag kiváló minőségű 99%-os tisztaságú titánt használnak fel. Az implantátum rendszer elérhető szinte az összes indikációs területre.

 

A rendelőnkben beültetett implantátumokra életre szóló gyártói garancia van, klinikánk ezen kívül 10 év újraimplantálási garanciát biztosít.

Kérjen időpontot elérhetőségeink valamelyikén, vagy töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat, munkatársunk rövid időn belül felkeresi Önt. Várjuk jelenkezését!