Nem csak szépészeti, hanem szájhigiéniai kérdés is

Az arc legfeltűnőbb része a szemek és az épp egészséges fogak. Az egészséges ragyogó fehér fogak ápolt és fiatalabb külsőt kölcsönöznek, szebbé teszik az arcot. Fiatalon a legtöbb embernek fehérek a fogai, de az évek során, az elfogyasztott ételek és italok valamint a dohányzás hatására a fogak elszíneződhetnek. A mai modern fogfehérítési technikáknak köszönhetően az elszíneződések megszünthetők.

A felszíni elszíneződések esetében első lépésként dentalhigiénikusaink eltávolítják a lepedéket, a fogköveket és egy homokfúvó segítségével tisztára és simára polírozzák a fogak felszínét.

Minden esetben professzionális fogtisztítás előzi meg a rendelői vagy az otthoni fogfehérítést.

Rendelői fogfehérítés

A mai legmodernebb fogászati technológiával, kevesebb, mint 1 óra alatt akár több árnyalattal világosabb fogszínt érhetünk el. Rendelőnkben laseres fogfehérítést végzünk.

A rendelői fogfehérítés menete:

Első lépésként, egy speciális ajakterpeszt helyezünk fel, amely eltakarja, védi az ajkakat a kezelés során. Majd egy ínyvédő géllel bekenjünk az ínyt és a lágyrészeket, hogy a magasabb koncentrációjú fogfehérítő zselétől megóvjuk azokat.

Ezt követően a fogfelszínre felvisszük a fogfehérítő zselét, melyet a laserrel megvilágítunk. A laserasugár hatására aktivizálódik a fogfehérítő anyag.

A fogfehérítés végén védőréteggel vonjuk be a fogakat. A kezelést követő 48 órában, kerülje a dohányzást és azoknak az ételeknek és italoknak fogyasztását, amelyek elszíneződést okozhatnak. Ilyen például, a kávé, tea, cola és a vörösbor.

Az eredményt hosszútávon megőrizhető az otthoni sínes fogfehérítővel, amelyet előzőleg a fogsorminta alapján készítünk el.

A rendelői fogfehérítés, biztonságos eljárás, mivel nem károsítja sem a fogakat, sem a töméseket és a koronákat, általában csekély átmeneti érzékenységgel jár csak.

Otthoni sínes fogfehérítés – napról napra világosabb fogak

Az otthoni sínes fogfehérítéssel, napról napra világosabb fogszín érhető el. A kezelés alatt akár 4-5 árnyalattal világosabb fogszínt érhetünk el. A tökéletes hatás eléréshez kb. 10-12 alkalom szükséges.

A használat anyagának köszönhetően kényelmes, alvás közben is viselhető.

Otthoni sínes fogfehérítés menete:

  • Fogászati központunkban először lenyomatot veszünk az alsó és a felső fogakról, amely alapján azonnal elkészül az egyénre szabott fogsín.
  • A fogfehérítő zselét, minden egyes alakalommal be kell tölteni a sín belsejébe.
  • A síneket éjszakára fel kell helyezni, és akár egy éjszaka alatt szemmel látható változás érhető el. Az esetek legnagyobb részében 5-8 éjszaka elegendő.
  • A kezelés ideje alatt érdemes kerülni a dohányzást és azoknak az ételeknek és italoknak fogyasztását, amelyek elszíneződést okozhatnak. Ilyen például, a kávé, tea, cola és a vörösbor.
  • Ha a fogfehérítő gél elfogy, rendelőnkben bármikor pótolható.

A fogfehérítő zselével történő fogfehérítés biztonságos eljárás, mivel a fogak szerkezetében nem okoz változást.

Hófehér fogak akár egy óra alatt?

Fogászatunkat nap mint nap keresik fel olyan páciensek, akik elégedetlenek fogaik színével: hófehér fogakat szeretnének, egy temészetesen szép, vonzó mosolyt, ami által magabiztosabbá válhatnak társas és társadalmi kapcsolataikban egyaránt.

Rendelőnkben többféle fogfehérítő rendszert használunk

Mitől színeződnek el a fogak?

A fogak elszíneződésének több oka is lehet. A sárgás-barnás, néha feketés árnyalatokért leggyakrabban a felszínre rakódott lepedék, fogkő, az elfogyasztott táplálékok és folyadékok (kávé, tea, kóla, vörösbor) festékanyagai, valamint a dohányzás a felelősek.

A fogállomány mélyebb vagy teljes elszíneződéséért a fogak fejlődése során bekövetkező különböző hatások (gyógyszerek szedése, pl. Tetracyclin, sérülések, ütések) vagy öröklött tényezők okolhatóak. A gyökérkezelt fogak színe is idővel szürkésbarnássá válhat, megbontva ezzel a fogsor színének harmóniáját.

Mivel az ok sokrétű, a megoldások tárháza is igen bő. A felszíni elszíneződés esetében a professzionális fogtisztításjelentheti az első lépést, melynek keretében eltávolítjuk a lepedéket, a fogköveket, majd egy intraorális homokfúvókészülék segítségével tökéletesen tisztára és simára polírozzuk a fogfelszíneket.

Professzionális Zoom – lámpás fogfehérítés

Hollywoodi mosoly 1 óra alatt? Igen!!!

Bevezető áron: 90.000 Ft
Mindössze 45 perc alatt 8 árnyalattal is világosíthatod fogaidat károsodás és rizikó nélkül a Zoom professzionális fogfehérítési rendszerrel!

Hogyan működik a Zoom rendszer?

Először behelyezünk egy speciális ajakterpeszt, mely kénylemesen eltartja ajkakat a kezelés idejére. Utána felhelyezünk egy ínyvédő “habot”, mely megvédi az ínyt és a lágyrészeket a magasabb koncentrációjú (25%) fogfehérítő zselétől.

Ezt követően a fogaid külső felszínére felvisszük a fogfehérítő zselét, melyet a Zoom lámpával megvilágítunk. Ennek hatására aktivizálódik a fogfehérítő anyag (hidrogén-peroxid) és az így felszabaduló aktív oxigén egyenletesen eltávolítja a fog felszínén és mélyebb rétegeiben taláható elszíneződéseket. A fogfehérítés végén védőréteggel vonjuk be a fogaiat.

Milyen eredmény érhető el?

A Zoom kezeléssel akár 8 árnyalatnyi világosodás is elérhető! A sárga vagy barna elszíneződések esetében leghatásosabb a rendszer de minden típusú elszíneződés kezelhető vele!

Veszélytelen-e a Zoom rendszer?

IGEN! Tudományos kísérletek és klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy ez a fogorvos felügyelete mellett zajló fogfehérítési eljárás teljesen biztonságos, a fog szöveteiben nem okoz semmilyen káros elváltozást!

Vannak-e kellemetlenségek?

Néhány páciensnél az eljárás során fokozott fogérzékenység léphet fel, de ez a kezelést követő 24-48 órán belül, – fluoridkezeléssel még hamarabb – megszűnik.

Milyen hosszan tart az elért eredmény?

Az eredmény tartóssága nagymértékben függ az életmódtól! A kezelést követő 2-3 napban semmilyen színezőanyagot tartalmazó termék (kávé, tea, kóla, vörösbor) fogyasztása nem ajánlott, különben az eljárás hatékonysága nem garantálható!

Abban az esetben, ha naponta többször fogyasztasz kávét vagy teát, ajánlott évente 1-2-szer színfenntartó kezelést alkalmazni (éjszakai sínnel), melyeknek időtartama csupán egy-két nap.

Amennyiben jó a szájhigiénéd és kerülöd az elszíneződést kiváltó hatásokat, úgy a fogfehérítés szép és tartós eredményt nyújt, melynek hatása években mérhető. Ha volt már fogfehérítésed, de mégsem vagy elégedett az eredménnyel, ne törődj bele! Nem a fogfehérítési eljárással van a probléma, hanem a használt anyagokkal. Ne elégedj meg egy másodosztályú kezeléssel, neked is jár a legjobb! Ez egy életre szól és garantált az eredmény!

A fogpótlások is fehérednek?

A mesterséges fogművek (tömések, inlayek, héjak, koronák) nem fehéríthetők. Viszont a kívánt fogszín elérése után lehetőség van a fogművek későbbi cseréjére, így egységes fogszín alakítható ki a fogsoron belül, ami szép és harmonikus mosolyt eredményez.